Две седмици след премиерата на новите MacBook Pro, оплакванията продължават. Както знаете, лаптопите притежават само и единствено USB Type-C / Thunderbolt 3 портове. Точно с това са свързани и оплакванията на потребителите, които имат нужда от повече и различни входове за своята техника.

След въпросните оплаквания от професионални ползватели на MacBook Pro, които използват машините за работа, Apple излязоха с прессъобщение, в което споменаха, че разбират притесненията на потребителите си и ще се погрижат. Не, няма да видим нов MacBook Pro с повече портове — просто компанията ще намали цените на USB Type-C адаптерите, които продава.

„Разбираме, че много потребители, най-вече професионалистите, разчитат на утвърдени конектори за да вършат работата си и са изправени пред избор. Искаме да им помогнем да преминат към най-новата технология и периферии, както и да ускорим растежа на тази нова екосистема. До края на годината ние ще намалим цената на всички USB-C и Thunderbolt 3 периферии, както и тези на всички Apple USB-C адаптери и кабели.“

Намалението започва от тази седмица и ще продължи до края на годината. Всички адаптери от типа USB Type-C и Thunderbolt 3 ще могат да бъдат закупени от магазини на Apple с намаления между 6 и 20 долара. Всички периферии и адаптери от други производители, продавани от Apple, също ще бъдат намалени. SanDisk USB-C SD картовия четец например е намален от 49 на 29 долара. Няма да бъдат намалявани цените на USB Type-C зарядните за MacBook лаптопи.

Въпреки множеството оплаквания, Apple твърди, че предварителните поръчки за новите MacBook Pro са по-многобройни от тези за който и да е предишен модел. И все пак, през това време потребителите продължават да недоволстват относно проблемът, породен от USB ситуацията.