Nokia X

Nokia X

Ако се притеснявате, че смартфоните работещи с Android на Nokia вече са история след приключване на сделката по придобиването на компанията от Microsoft, то поемете дълбоко въздух. Екипът, който вече носи названието Microsoft Mobile, работи по следващото поколение апарати от серията X, които ще имат и хоум бутон, според последната информация от Индия.

Много потребители просто не осъзнават възможността, чрез продължително задържане на бутона за връщане да се озоват на началния екран, вместо да цъкат многократно и оплакванията им са чути от компанията. Лесното достигане до него е от огромно значение за Nokia X, тъй като тези апарати не разполагат със свалящ се надолу уведомителен панел и потребителите трябва първо да достигнат до началния екран, за да имат достъп до Fastlane интерфейса, чрез приплъзване встрани. Радикалната промяна, с която компанията премахна хоум бутона, с който потребителите са свикнали, се оказа много объркваща за тях. За щастие тази грешка ще бъде коригирана в следващото поколение Android устройства, а за нас е важно да знаем, че те продължават да се разработват.

Серията Nokia X използва модифицирана версия на Android, а услугите на Google са заменени с тези на Microsoft, като има дори собствен App Store на мястото на Google Play. Тя беше предназначена да запълни празнината между евтините Android устройства и ниския клас смартфони Lumia. Въпреки това цените на Nokia X и XL бяха по-високи от тези на Lumia 520 и Lumia 630, а Стивън Елоп спомена на представянето им, че се надява следващото поколение да бъде на по-разумна цена.