Apple TV

Изключително популярната на запад услуга Apple TV съвсем скоро трябва да получи поредния си ъпдейт. Според източници обаче, той отново няма да достави така желания 4K видео стрийминг на потребителите.

Въпреки че технологиите се развиват толкова бързо и дори вече множество флагмани поддържат 4K видео резолюции, според Джон Пацовски от BuzzFeed News, който доста пъти се е оказвал прав, когато е разкривал слухове, Apple не смятат да го предлагат на този етап. Според компанията, индустрията и самата технология „не са дорасли“. Поради тази причина Apple TV ще остане с 1080p резолюция.

Да, имаме смартфони с 4K резолюция на дисплея, възможности за запис на 4K видео и т.н., но не е само това. Много от потребителите не разполагат с достатъчно големи и нови телевизори, които да изпълняват коректно тази функция. Колкото и да са популярни те, просто не всеки може да си позволи такъв. А другият фактор е, че интернетът все още също не е достатъчно бърз, за да предлага качествен видео стрийминг в 4K. Да, тук в България сме щастливи ползватели на доста бърз оптичен и кабелен интернет, но в много от държавите на запад, както и в САЩ, това не е така.

В крайна сметка, Apple смятат, че да инвестират и пуснат услуга, която не всички биха могли да ползват, е излишно. И това може би е така. Какво мислите вие по този интересен въпрос? Споделете с нас в коментарите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS