Samsung са се устремили към IFA по-късно този месец, където изглежда ще видим няколко смарт часовника. Android Headlines са видели документ от Samsung, в който има показан Samsung Gear Sport. Не е ясно дали е смарт часовник или фитнес устройство. Знаем само, че е нещо, което още не сме виждали.

Устройството преминава през FCC в момента, което означава, че е почти готово за официално пускане сред клиенти. Samsung използваха IFA миналата година по това време, за да представят новото поколение Gear смарт часовници. Така че нищо чудно и тази година да се случи нещо подобно.

Всичко, което знаем е, че Gear Sport е с Bluetooth и Wi-Fi и най-вероятно ще работи с Tizen, имайки предвид, че липсва надпис „Galaxy“. Не е ясно каква форма ще заема, но шансът това да бъде фитнес джаджа е почти стопроцентов.

Samsung трябва да бъдат подобаваща конкуренция на Apple, които доста добре показаха, че се фокусират върху фитнес часовници. Но дори корейците да представят такова устройство, няма да е лошо го видим и в традиционния стил на компанията.