iOS 8

Най-новата версия на iOS, която потребителите чакаха с истинско нетърпение, вече е факт! В нея има застъпени много възможности, които Apple официално представиха, но те не са съвсем всичко. Голяма част от новата функционалност не е все още добре позната на потребителите, които са обновили своите любими iPhone-и към iOS 8. Всички са захласнаха към подобрените начини за редактиране на снимки, новата клавиатура и други новости, но все още някои от вас не са забелязали малките, но съществени промени, които могат да ви улеснят работата още повече. Сега ще представя новите скрити функции, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

 

Ръчна експонация при заснемане на изображение

По-подробен контрол на заснемането
По-подробен контрол на заснемането

Камерата на iPhone вече може да се похвали с една от желаните функции, за които фотографите до този момент инсталираха допълнителни приложения – ръчна експонация на кадъра. Можете ръчно да коригирате осветеността чрез плъзгане на слайдера и влачене на иконката със слънце до квадратчето, което показва фокуса. Влаченето нагоре увеличава общата експонация, а надолу я намалява. Тази настройка работи чудесно и в режим на AE/AF заключване.
 

 

Можете да проверявате кои приложения изразходват от батерията

Разход на батерията
Разход на батерията

Животът на батерията е важен фактор за всеки смартфон, затова и Apple са добавили удобен начин да проследявате кои приложения най-много изразходват батерията. Функцията е заровена в менютата, но иначе е доста удобно. За да стигнете до нея отидете в менюто Settings, след това в General, оттам намерете Usage. Можете да изберете вида на показаната информация – за 24 часа или за една седмица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бърз поглед на прикачените файлове

Бърз преглед на прикачените файлове
Бърз преглед на прикачените файлове

Apple добавиха функция, която значително улеснява преглеждате на прикачените файлове от контактите. Функцията е подобна на тази в Twitter, където чрез бърза навигация могат да се прегледат всички изпратени изображения и видеа. Достъпът е лесен – просто трябва да плъзнете към менюто „Details” в приложението за съобщения.

 

 

 

 

 

 

 

Обновен Spotlight

Умно търсене с Spotlight
Умно търсене с Spotlight

Новото обновление прави търсачката Spotlight още по-мощна, добавяйки възможност за предложения на страници, Wikipedia откъси, съдържание от iTunes и App Store и др. Търсачката може да бъде лесно повикана като приплъзнете надолу от началния екран. Голямо удобство е, че тя също работи и с вашите данни – съобщения, имейли и бележки за напомяне.

 

 

 

 

 Нов и по-мощен Safari

Новото в Safari
Новото в Safari

Уеб браузърът Safari пристига с нови и още по-мощни функции – лесното абониране за RSS фийдове през „Shared Links” прави следенето на сайтове много лесно. По този начин е много удобно следенето не само на активността на профилите в социалните мрежи , но и на сайтовете. Друга важна опция е възможността за „поискване“ на настолна версия на дадена уеб страница. Някои от сайтовете, които имат мобилни версии, не са особено удобни за ползване и тази функция позволява да си „върнете“ традиционния изглед на сайта. Подобни възможности са налични в други уеб браузъри, но вече това удобство е налично и при Safari. Изглежда, че разработчиците от Apple са взели добри съвети от своите конкуренти и са добавили възможност за търсене през сайтове чрез съкращения. Ако веднъж сте посетили Amazon, например, следващия път търсенето в онлайн сайта може да се осъществи само като напишете “amazon: ключова дума“ в адресното поле. По този начин значително се съкращава времето за търсене на даден продукт.

 

Бързо повикване на Siri

Работата с виртуалния асистент Siri може да бъде наистина пристрастяваща за някои потребители. Поради тази причина Apple са направили достъпа още по-лесен чрез кратката гласова команда „Hey, Siri!”. Тя включи бързо асистента. Уверете се, че тази функция е включена като посетите менюто за настройки на Siri.