Facebook-Featured-Photos_CY_Final

Задава се интересна промяна в мобилните профили на Facebook. Към момента все още в тестови период, така наречената от Facebook „очевидна еволюция на профилите“, е достъпна за определени потребители в Калифорния и Великобритания.

Цялата новост се състои в това, че ще имате възможност да сложите няколко секундно видео като профилна снимка. При статичните снимки, от Facebook тестват вариант, потребителите да ги променят временно. Така ще можете когато сте някъде на разходка или пък за дълго време на почивка, временно да смените профилната си снимка, за да могат всичките ви приятели да видят, че не сте обременени само със социалните мрежи.

Facebook-Video_GIFS_Final

Настройките на профила също са малко променени. Пространството в горната част на профила ще бъде адаптивно и потребителите ще могат да променят видимостта при него. Освен това, непосредствено под профилната снимка или видео, ще можете да добавите важна част за вашият живот: с какво се занимавате, какво харесвате и т.н.

Ако тази актуализация достигне всички потребители, ще имаме профил с доста по-различен вид. Снимката ще бъде по-голяма и центрирана и така според Facebook, вашите приятели по-лесно ще достигат до информация какво се случва с вас, как сте и какво ново има покрай вас.

Разбира се, това е все още в тестови период и няма информация кога ще бъде достъпно за останалите потребители. Как ви се струва, дали тази промяна ще се приеме добре от болшинството?