календара

Всеки потребител може да прехвърли информацията си от iPhone към Android чрез използването на iCloud, облачната услуга на Apple. За да се прехвърлят календарите, потребителят трябва да използва възможността на iCloud за експортиране на данните към файл. Този файл ще импортираме в Google Calendar. Условие е да имате регистрация в iCloud, както и той да бъде активиран и синхронизиран.
Хубавото при изполване на този метод е, че можете наведнъж да преместите всички събития от календара в iPhone. Недостатък е, че при наличието на повече от един календар ще трябва да експортирате всеки поотделно.

За тази процедура ще са ви необходими следните неща:

  • I iPhone и Android устройства
  • II iCloud активиран и синхронизиран акаунт
  • III Акаунт в Google
  • IV Връзка с интернет

Ако вече сте настроили iCloud на вашия iPhone, направете следното:

1. Отворете менюто Settings.
2. Отбележете Mail, Contacts и Calendars.
3. Изберете Add Account и влезте чрез вашия iCloud акаунт.
4. Уверете се, че синхронизацията е включена и е избрана опцията Calendars.
5. Включете интернет връзката, за да започне синхронизацията.

Ако сте изпълнили успешно всички стъпки, тогава вече вашите календари са запазени в облака. Сега е време да ги експортирате. Изпълнете следните стъпки:

1. Отворете уеб браузър на компютъра и отидете на адрес: https://www.icloud.com/ , където се впишете с вашия iCloud акаунт.
2. Натиснете иконката с календара.
3. Ще се визуализира екран с вашите календари. Натиснете бутона Share Calendar до името на календара, който искате да експортирате.
4. Ще се появи нов прозорец, където трябва да отбележите Public Calendar до съответния календар. Копирайте адреса на страницата, който започва с webcal://
5. Отворете нов таб или прозорец в уеб браузъра.
6. Копирайте адреса на колиндара, но не натискайте бутона Enter все още.
7. Редактирайте адресното поле, променяйки webcal:// на http:// и натиснете бутона Enter.
8. Няма да се изведе уеб страница, а браузърът автоматично ще изтегли файл. Неговото име ще е съставено от различни низове. Запазете този файл в компютъра и затворете страницата.

Експортиране на календар от iCloud
Експортиране на календар от iCloud

Вече имате запазена информацията от вашия календар във файл, който можете да подадете на Google. Направете го чрез следните стъпки:

1. Отворете уеб браузър и навигирайте до Google Calendar (http://www.google.com/calendar/). Влезте с акаунта, към който сте регистрирали вашето Android устройство.
2. В долния ляв ъгъл намерете менюто Other Calendars, натиснете стрелката вдясно.
3. Изберете опцията Import Calendar. Ще се отвори прозорец, където трябва да посочите запазения файл от iCloud.
4. Натиснете Import, за да започне процесът на импортиране.
5. Когато операцията приключи, календарите ще са видими във вашия Google Calendar акаунт и всички Android устройства, които са синхронизирани с него.