Flappy Bird

Хитовата игра Flappy Bird снощи беше свалена от Google Play и App Store от своя създател Донг Нгуен. Създадена още през 2013 година, тя получи неочаквано признание през последните седмици, изкачвайки се в гейм-класациите и носейки на своя създател по над 50 хиляди долара приходи от реклами дневно. Този успех като че ли се оказа прекалено голям товар за Донг Нгуен и вчера той заяви в серия постове в Twitter, че “ не може да издържа повече” и ще я премахне от магазините за приложения. Според разработчика това решение не се дължи на правни спорове или продажба на правата за играта, а на факта, че мрази Flappy Bird, която е съсипала живота му.

Каквато и да е истинската причина факт е, че снощи в 22:00 играта вече не беше налична в Google Play и App Store. Разбира се, ако я имате инсталирана на своя телефон, тя ще продължи да функционира, а и със сигурност ще се разпространи под формата на инсталационен файл във форумите, но вече не е достъпна за нови сваляния от официалните магазини.

Със своята гениална простота и дразнещо труден геймплей, играта спечели милиони фенове в цял свят. Сбогом, Flappy Bird! А какъв е вашият рекорд?