Сателитна телевизионна услуга влиза в магазините на Мтел. Тя се предлага от компанията „Сателайт БГ”, която ползва сателитите на люксембургския оператор SES ASTRA. Освен че позволява 100% покритие на територията на България, технологията предлага на клиентите отлично качество на образ и звук.

Потребителите могат да се възползват от предложението без дългосрочно обвързване. Те ще имат на разположение 50 цифрови канала – сред тях най-гледаните родни телевизионни програми и най-популярните чужди с превод на български. В пакета влизат още много филмови, спортни, музикални и други канали. Сателайт БГ единствен в България предлага най-много програми с HD качество – 28 на брой. Благодарение на орбиталните позиции  19.2 оЕ и  23.5оЕ клиентите имат възможност да гледат повече от 200 допълнителни чуждоезикови канали, сред които и три 3D програми.

25 лева е таксата за активация на услугата. Тя е еднократна и се заплаща едновременно с първата месечна такса, който е на стойност 38 лева. Абонаментната такса е ежемесечна и се предплаща всеки месец.

Ползването на услугата на втори телевизор е безплатно, като за целта клиентът заплаща такса за активация от 25 лева и получава втора карта за достъп.

Предлагането на услугата ще стартира първоначално в Мтел магазините в Балчик, Благоевград, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, Сандански, Севлиево, Стара Загора, Шумен. До края на октомври предложението ще бъде достъпно в магазините на телекома в цялата страна.

За повече информация: www.satellite.bg