ultra-ever-dry-hydrophobic-paint-urinate

Сан Франциско намери интересен начин да се бори с хората, които уринират на публични места. Идеята бе взаимствана от жителите на Хамбург, на които им писнало околностите с множество барове и дискотеки да миришат неприятно. За да се преборят с публичното уриниране, те използвали познатата на много от вас „Ultra-Ever Dry“ хидрофобна боя, която може да бъде намазана върху почти всякакви повърхности. Целта ѝ е да отблъсква течности.

Като казах, че хидрофобното покритие трябва да е познато на повечето от вас, имах това, че преди година информативните клипове от компанията Ultratech International бяха много популярни. Едно такова можете да видите по-долу.

Е, точно тази боя с хидрофобни свойства са ползвали в Хамбург, а сега след тях тя става популярна и в Сан Франциско. Един от директорите по благоустройство на града е бил заинтригуван от идеята на жителите на Хамбург и я приложил в своето населено място, като резултатите са повече от впечатляващи – идеята е покриването на стените из града с тази боя да направи така, че уриниращите да безчинстват за пръв и последен път. Хидрофобната боя не задържа течности и просто ги отблъсква, разпръсквайки ги върху краката и панталоните на уриниращите жители.

Само аз ли си мисля, че в България бихме спечелили, ако пробваме същото? Вижте реакциите в Хамбур:

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS