Както Луис от Unbox Therapy ще ви разкаже във видеото по-горе, ако отидете в Apple магазин, за да си купите iPhone 7 и попитате каква е разликата между този с памет 32GB и този с 256, то консултантите може би ще ви кажат следното: единият е с много повече вградена памет, така че да ви е по-спокойно когато сваляте приложения, музика и т.н. Но дали е само това? Или има нещо повече?

Според Луис наистина има нещо повече и това е в самата памет и нейното качество. За да ви докаже това, той тества два iPhone 7 смартфона — единият с 256GB вградена памет, а другия с 32. Изненадващо за всички, приложението за тест на read/write скоростта показва почти еднаква скорост на четене, но едва ли не 10 пъти по-висока такава на записване при модела с 256GB! 42 MB/s срещу 341 MB/s респективно.

Ако това не ви е достатъчно, за да ви покаже, че iPhone 7 256GB е с по-добра памет като цяло, Луис прави и още един тест, този път от реалния живот — прехвърля един 4-гигабайтов филм от iTunes на двата телефона, за да види за колко време ще стане това. Е, какво предполагате? Ще ви оставя да изгледате видеото, но ще ви кажа само, че има разлика и то съществена.

Ето ви още нещо, което да ви накара да се замислите какъв точно iPhone да си купите.