падащи звезди

Да направиш Time Lapse не е никак лесно и аз се убеждавам в това почти непрекъснато, след като с Ники Николов доста често правим подобни видеа, макар не винаги да се получава това, което искаме. За да направиш такова видео ти трябва добра техника, трябва да знаеш как да обработиш кадрите, но трябва и време. Наистина много време, за да заснемеш това, което искаш и след това да го сглобиш в едно надъхващо видео.

Changi Airport в Сингапур е едно доста натоварено летище. Всички знаем, че това е едно от местата, където контролът е много засилен и снимките в такива обекти, както и околните обществени зони, са почти невъзможни. За щастие, благодарение на един амбициозен фотограф на име Милтън, който основно се занимава със снимки на модни събития, тези зони стават достъпни, защото след първото му Time Lapse видео ръководителите на летището се свързват с него и му дават достъп до забранени зони, откъдето той прави едно от най-интересните видеа от този тип.

Неговият материал разкрива красотата на полетите и представя самолетите като едни падащи звезди, или както искате ги наречете. В нормални условия движението на самолетите не е нещо, на което обръщаме внимание и никога няма да ни направи впечатление, че те всъщност се движат по едни, на пръв поглед, въображаеми въздушни улици и всичко е доста координирано и подредено. През обектива на Милтън всичко придобива една друга картинка и видеото определено си заслужава да се види.