Ръст от 30 процента в продажбите на всички смартфони отчита Мтел от началото на седмиците на смартфона в магазините на телекома. Ръстът е в продажбите на „умни“ телефони във всички сегменти, не само при тези с 50 процента намаление от началото на инициативата.

Данните доказват, че Мтел допринася смартфоните да станат достъпни за повече българи. Освен това, инициативата успява като цяло допълнително да повиши интереса към  мултифункционалните устройства. По прогнози на телекома още до края на следващата година съотношението в продажбите на смартфони и обиконовени мобилни телефони ще се изравни и всеки втори продаден телефон ще е „умен“.

От понеделник Мтел ще предлага с 50 процента отстъпка смартфонHTC Desire C – поредното устройство на половин цена в рамките на седмиците на смартфона, които приключват в края на ноември. Телефонът ще струва едва 3,90 месечно или 89,90 лева в брой с Mtel Surf&Talk XL. Намалението на смартфона е валидно и с всички тарифни планове Мтел Моби, ако към тях е добавен дейта пакет. За бизнеса смартфонът ще се предлага с тарифни планове Мтел Бизнес и активация на пакет за мобилен интернет SURF NoLimit.

HTC Desire C има 3,5 инчов дисплей и 5 мегапикселова камера. Устройството е с популярната операционна система Андроид. За всички Андроид смартфони Мтел предлага наличен център за приложения (App Center), който предоставя интересно и разнообразно съдържание от безплатни апликации.

App Center от Мтел е в топ 10 на най-сваляните приложения на български език сред потребителите на Андроид смартфони у нас. Съдържанието се актуализира всяка седмица с нови приложения, като предстои скоро в App Center да бъдат качвани най-популярните световни апликации. Преди това те ще бъдат тествани от екипа на Мтел App Center и тогава ще бъдат препоръчвани на българските потребители. Едни от най-харесваните приложения от потрбителите в момента са ТВ Пътеводител, Кино Пътеводител, Хороскопи, МusiCall