russian_selfie_7.0 селфита

Руското правителство започна обществена кампания, с която предупреждава гражданите за животозастрашаващите опасности, свързани с правенето на селфита. Кампанията стартира този вторник и зад нея стои министерството на вътрешните работи, а причината е редица инциденти с хора, опитващи се да се заснемат в доста рискови ситуации. Властите се надяват, че с илюстрираните брошури и часовете по селфи безопасност в училищата ще се предотвратят бъдещи екстремни снимки.

„За съжаление наскоро отбелязахме, че броят инциденти, причинени от любителите на автопортретните снимки, непрекъснато се увеличават. От началото на тази година говорим за стотина случая с наранявания“, каза съветникът на  министъра на вътрешните работи на Русия.

Полицията в страната обяви, че от началото на 2015 г. поне десетима са загинали, опитвайки се да си направят селфи, а най-малко 100 имат наранявания. През месец май жена от Москва оцеля след изстрел в главата, превейки си такава снимка със зареден пистолет, а тинейджъри получиха тежки наранявания след токов удар, опитвайки се да си направят селфи на влак.

Ето и изображенията, които са във вид на предупредителни пътни знаци:

russia_slefie_2.0Russia_Selfie_1.0Russia_selfie_3.0Russia_selfie_4.0russia_selfie_5.0russia_selfie_8.0russia_selfie_6.0russia_selfie_10.0russia_selfie_9.0

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS