Миналата седмица се появиха снимки на розова версия на флагмана на Samsung – Galaxy S III. Сега информацията е официално потвърдена от компанията в корпоративния корейски блог. Samsung ще произведе само 100 000 бройки на тази версия на устройството, които засега ще се предлагат от трите големи оператора в Корея.

От компанията споделят в блога, че се надяват да привлекат повече жени хора от младото поколение с розовия цвят. Освен това, те се похвалиха и с продажбите на Galaxy S III – 3 милиона продадени устройства само на „домашна територия“. Това е изключително впечатляващо, защото 3 милиона продадени смартфона при популация от 50 милиона, правят постижение. По наши изчисления, това означава, че 6 % от хората в Южна Корея притежават Galaxy S III. В световен мащаб, продажбите достигнаха 20 милиона, като тази цифра би трябвало да стане 30 милиона докрая на годината.

Samsung не коментира дали ще видим устройството и в други страни по света, но ако се върнем в историята с розовия Galaxy S II и Galaxy Note, няма да се учудим ако розовият цвят покори Европа отново.