3D принтирането вече е дало толкова много на света – от възможността бързо и евтино да се конструират всякакви материали за всекидневието, до правенето на различни шини и протези. Вижда се, че това 3D принтиране ще бъде голяма част от света в следващите години и ще играе главна роля за в бъдеще. Но какво следва?

Естествено, това, което можете да очаквате, е млада компания да хване два робота, да ги постави от двете страни на една река и да ги накара да построят мост. Не, не да го построят – да го 3D-принтират. Е, разбира се, че говорим за пешеходен мост, но въпреки това можем да очакваме сериозно постижение. MX3D е малък стартъп, който в партньорство с Heijmans и Autodesk ще представи първият в света 3D-принтиран мост. Той ще се намира в Амстердам и ще прекосява един от каналите там.

Естествено, че работата не е минала без усложнения (за които можете да чуете във видеото по-горе). Вече всичко е готово и двата автономни робота ще започнат работа съвсем скоро след като бъде обявено точното място на моста. С този си проект MX3D имат за цел да покажат колко достъпно е 3D принтирането, колко по-широко може и трябва да бъде използвано то. Какво мислите вие по въпроса?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS