apple

iphone

Според скорошна информация Apple обмисля част от производството на новите батерии на iPhone да бъде прехврърлено на роботи. Това не би било изненада, след като за Mac Pro и iMac също беше изпползвано автоматизирано производство.

По всичко изглежда, че плановете на Apple са в бъдеще за батериите на iPhone също да бъде използвано автоматизирано производство, като това ще започне от тази година. По този начин компанията се среми да намали търсенето на работна ръка. Повишаването на минималната работна заплата в Китай и факта, че младите хора не желят да работят в тази промишленост, води до недостиг на работници, както и до увеличаване на разходите. Именно поради тази причина се очаква и други производители да последват хода на Apple, е информацията, идваща от доставчици.

Ако американската компания реши да избере автоматизирано производство на своите батерии за iPhone, то тя може да прехвърли продукцията на тези устройства в която държава пожелае. В момента Mac Pro се изработва в САЩ от редица роботи, като Apple също може да прехвърли и производството на батериите за iPhone в САЩ.