iPhone 5S

И iPhone 5S не успя да се размине без дефекти, които вече не са само един или два. Специално за вас отделихме 5 срещани проблема при този телефон и техните решения. Дано не се налага да прибягвате до тях, но ако забележите нещо тази статия може да ви се окаже полезна.

Преди няколко дни ви разказах за един от проблемите на новия iPhone 5S. Той е познат като BSOD, което е съкратено от Blue Screen Of Death. Той се появява основно при iWork приложенията, които идват с новите iOS устройства. Забелязва се най-вече при преминаването от едно приложение към друго. Освен това смартфоните страдат и от внезапни рестарти. Това е един от големите проблеми на този телефон, но вече има няколко решения на този проблем, които могат да ви помогнат, докато изчакаме някаква реакция от Apple.

Уверете се, че сте излязли от приложението преди да натиснете Home бутона. Изключете синхронизирането в iCloud на iWork приложенията. Това става като отидете на Settings > iCloud > Documents & Data и изключите Pages, Keynote и Numbers. Старайте се да използвате приложения, които са били актуализирани, за да се възползват от IOS 7. Apple не е обновявала Pages, Keynote и Numbers. Ако това не помогне отидете при този, който е продал телефона, за да ви го смени или сервизира.

Друг проблем, който може да срещнете при 5S е шумните и тракащи бутони. Това също се наблюдава при много потребители, като дори и нови, сменени бройки имат отново тези проблеми. Това вероятно е хардуерен дефект или просто лоша първа партида.

За сега единственото, което може да направите е да го върнете в магазина, за да се смени, ако може.

Прегряването и бързото изтощаване на батерията също се среща. Това е проблем или на някое ново приложение/процес в iOS 7 или отново говорим за хардуер. За целта може да пробвате следното:

Натиснете Sleep/Wake бутонът + Home и направете така наречения Soft Reset. След това обърнете внимание при кое приложение започва да се скапва батерията прекалено бързо. Може да пробвате и System Activity Monitor, за да видите какво се случва. Другия начин е да направите Restore на телефона. Ако и това не помогне го връщайте.

Може да се окаже, че микрофончето също не работи. Няма да могат да ви чуват както трябва докато говорите или няма да може да си водите гласови записки. Тук решенията също са няколко.

Първо се уверете, че няма никакви лепенки и разни неща, които може да запушват микрофона. Ако проблемът се проявява само при някое приложение отидете в Settings > Privacy > Microphone и вижте дали сте му разрешили да го ползва. Също така може да тествате от Settings > General > Accessibility > Phone Noise Cancelation да бъде изключен. Ако това не помогне го връщате.

На последно място, но не и по важност трябва да отбележа, че са налични и проблеми с дефектни сензори. Става дума за компаса, акселерометъра и жироскопа. Има няколко сигнала, че те не работят правилно, като отново не е ясно на какво се дължи това. За сега решението е само едно.

Връщате телефона и искате да се смени. Ако все пак това е софтуерен проблем вероятно ще се оправи в някой следващ ъпдейт.

Както става ясно, повечето проблеми са характерни за първите партиди на всеки телефон. Виждали сме жълти петна по дисплеите, прегряване, дефектни корпуси и всякакви такива неща. Сигурен съм, че софтуерните проблеми ще се решат лесно със следващите ъпдейти, но хардуерните вече са по-специфични. Тогава се налага смяна или сервизиране, което не е много приятно. Дано вие да нямате такива проблеми, но все пак, ако някой открие нещо, може да ни пише.

1 коментар

  1. Господин Любашки, с голям интерес следя каналите на Smart News в Vbox7 и Youtube.Искам да споделя, че имам Iphone 5s и имам проблем с батерията.Направих Soft Reset и ще го следя дали има промяна.Ще споделя дали въпросният метод работи.Поздрави и продължавайте все така.

Comments are closed.