Приложения, които летят

Интерфейсът на iOS 6 не е променен визуално. Все още ще виждате редове с икони на приложенията, но заради 4-инчовия дисплей, те вече няма да са 4 вертикални реда, а 5.

С всеки следващ iPhone си мислим, че приложенията няма как да стартират по-бързо, скролването да е по-гладко и анимациите не могат да са по-добри. Тогава излиза нов iPhone.

Софтуерното поведение в новото поколение смартфон на компанията е повече от впечатляващо. То определено е по-бързо, приятно и гладко. Apple е добавила 1 GB оперативна памет, новия A6 процесор и резултатът е – най-бързият iPhone досега.

Приложенията просто летят. Отварянето им е моментално, прескачането между различни апликации не произвежда никакъв лаг. Това е нещо, което Android все още не предлага на пазара.

Батерията на iPhone 5 е малко по-добра от тази в iPhone 4S. Ние без проблем използвахме телефона с един заряд за 24 часа, с постоянно включен WiFi. Разбира се, животът на батерията зависи от това как точно използвате вашия смартфон и за какво.

Приложението за размяна текстови съобщения работи без никакъв лаг, както досега, а iMessage ви позволява да си пишете безплатно с всички познати и приятели, използващи iPhone.

За да работят приложенията на цял екран, те трябва да бъдат ъпдейтнати от разработчика. Това, разбира се, не е никакъв проблем, тъй като всички разработчици много бързо ъпдейтнаха приложенията си, така, че почти няма нито една топ апликация, която да не е ъпдейтната. Към 7 декември само приложението Viber не е ъпдейтнато. Когато имаме такъв случай, вие ще виждате просто две черни черти отгоре и отдолу на приложението, които не дразнят толкова много, колкото описват някои медии. Но това не би трябвало да ви притеснява, Apple работи с всички разработчици за по-бързото пускане на новите версии на апликациите.

[nggallery id=56]

1
2
3
4
5
6
7
Сподели
Предишна страницаAppsGoneFree: 13.12.2012
Следваща страницаNokia пусна още един бюджетен смартфон – Lumia 505
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg

5 Коментари

Comments are closed.