Най-красивият iPhone до момента

iPhone 5 определено е най-красивия смартфон на плодовата компания до момента. Тук не може да се спори. Досега използвахме 4S и въпреки, че телефонът изглежда актуален, модерен, премиум, когато се докоснахме до шестото поколение, тези значения придобиха друг смисъл. За първи път след първото поколение, Apple отново използва алуминий, който се използва и в лаптопите MacBook. И двете версии на телефона са двуцветни – черно/сиво и бяло/сиво. Ние ползваме бялата версия, която според слуховете не се драскала, защото не била боядисана като черната. Засега не сме забелязали нито една драскотина по корпуса на устройството, но все пак ви препоръчваме да си закупите калъф.

iPhone 5 работи с ново поколение сим карти – nanoSIM. От дясната страна на смартфона ще откриете мястото, където да сложите картата, а от лявата – бутоните за звука, които могат да се използват и за правене на снимки, и специалния бутон за silent режим. Отдолу е намира входът за слушалките, като той преди беше отгоре, както и микрофонът, спикърите и входът за зареждане на устройството.

Новата изработка позволява на телефона да е изключително лек. Дори прекалено лек. На хартия тези характеристики не изглеждат толкова впечатляващи, но когато го вземете в ръцете си, гарантирано ще усетите разликата с 4S и 4. Изгледът на бялата версия просто крещи „Apple!”. Дизайнът е просто страхотен, уникален и неповторим.

Дисплеят е удължен, но е е променил ширината си, в сравнение с 4S, което позволява да го използвате с една ръка без проблеми. Това е един от основните фактори, по които хората си избират телефони, колкото и да твърдят производителите на 5-инчови смартфони друго. iPhone 5 е точно това. Дисплеят вече е 4-инчов (16:9) с резолюция от 1136 на 640 пиксела и пикселна гъстота 326 ppi. Можем да заключим, че екранът определено е по-добър от този в предишното поколение, като предава много по-добре цветовете, правейки ги по-цветни и приятни за окото, а не бледи.

Звукът от новите спикъри е невероятен, чист и приятен. Той не е просто много силен, той е силен без отклонения. iPhone 5 пристига с 3 вградени микрофона, които наистина помагат за намаляването на шума при разговор и видео запис. Успяхме да направим видео клип на много шумно място, а това по никакъв начин не се отрази на крайния резултат. iPhone 5 поддръжа и технологията HD Voice, като тя ще е достъпна за вас в зависимост от мобилния оператор, от който го закупите. В България Мтел поддържа технологията и тя е съвместима с версията на iPhone 5. Всеки път, когато провеждахме телефонен разговор, отсрещната страна ни казваше, че никога не сме се чували толкова кристално ясно. Дали е заради вградените микрофони или HD Voice – няма значение. Важен е крайният резултат, а той е впечатляващ.

[nggallery id=57]

1
2
3
4
5
6
7
Сподели
Предишна страницаAppsGoneFree: 13.12.2012
Следваща страницаNokia пусна още един бюджетен смартфон – Lumia 505
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg

5 Коментари

Comments are closed.