Ревю на Sony Xperia Z4 Tablet

0

Хардуер

За времето, когато беше пуснат на пазара, Xperia Z4 Tablet предлагаше топ хардуер, макар че и сега въобще не е за изхвърляне. Под капака имаме Qualcomm Snapdragon 810 чипсет с Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 и Quad-core 2 GHz Cortex-A57, в графично отношение разполагаме с Adreno 430, вътрешната памет от 32GB може да се увеличи с microSD до 128 GB, а оперативната памет е 3 GB. Откъдето и да го погледнем, това си е хардуер за чудо и приказ.

Производителността е без забележки

Като работа нещата също са толкова впечатляващи, колкото изглеждат и на хартия. В повечето случаи изостава леко от Apple iPad Air 2, който му е и основен конкурент, но на моменти е по-добър от него. В общи линии от Android OS таблетите, този е в топ 3, което трябва да ви е достатъчно, за да знаете, че няма да сбъркате, ако го купите. Като скорост на работа при игри, браузване или просто разцъкване на приложения лично аз не забелязах никакви проблеми. Таблетът не загряваше много, а говорителите, за които не казах много, са едни от най-качествените в съвременните устройства в този клас. Наистина впечатляващ звук, който придава едно уникално изживяване, ако разглеждате съдържание с високо качество на звукови ефекти.

Sony Xperia Z4 Tablet Picture 2

Всичко това работи с Li-Po 6000 mAh батерия, която аз така и не успях да изтощя за времето, в което таблетът беше в мен. Наистина го ползвах доста, но явно не достатъчно, че да падне напълно, преди да го върна. По груби сметки, ако цял ден разглеждате сайтове, гледате филми или играете без да спирате, до края на вечерта отново ще имате около 20% оставащи, което значи, че ако просто го ползвате нормално, 3 дни не ви мърдат.