Ревю на Sony Xperia Z4 Tablet

0

Интерфейс и софтуер

Xperia Z4 Tablet идва с Android 5.0, което вече не е най-новото от Google, но твърде вероятно е да получи ъпдейт. Като преживяване и функционалности не мога да кажа, че се различава особено от предходните модели на компанията, нито от телефоните и. Може да правите същите неща, само че на много по-голям екран.

Sony Xperia Z4 Tablet Picture 5Интерфейсът е в запазения за Sony стил, с къстъмизиран дизайн, който да го отличава от останалите. В менюто ще намерите различни опции за промяна на тапети и теми, а освен това имате и набор от няколко специални приложения на Sony, с които компанията цели да ви предложи малко по-голямо удобство. Small Apps е нещо, което виждаме в изделията на Sony от години и вероятно това няма да се промени. От тук може да ползвате няколко приложения едновременно, което е доста удобно, още повече на толкова голям дисплей.

В това отношение не мисля, че има много ново, което може да се каже. В общи линии не намерих много разлики, но не намерих и сериозни проблеми при ползване. Всичко си работеше повече от добре, без да забива или нещо подобно. Не знам само защо Sony продължава да се придържа към тази визия от години и не прави някакви промени. Дори Apple правят някакви минимални дизайнерски нововъведения, докато японците си държат на своето.