Камера

 

 

Стигаме и до второто нещо, на което LG заложи най-много тази година – камерата. По-добра, по-умна, по-способна от миналогодишната, камерата на LG G4 бе създадена с една цел, а именно да превърне собственика си в най-добрия камерафон на пазара за тази година. Големи амбиции и силна заявка от страна на LG, имайки предвид, че Galaxy S6 и iPhone 6 въобще не са за подценяване.

ВИЖТЕ СНИМКИ ЗАСНЕТИ С LG G4 ТУК

G4 идва с 16 MP основна камера, която прави снимки с резолюция от 5312 x 2988 пиксела. В комбинация с лазения автофокус, оптичната стабилизация и двойната LED светкавица, конкуренцията на новия флагман става наистина много малка. Това обаче не е всичко, което предлага новата камера на G4. Може би най-голямата сензация е блендата LASER cam f1.8. Казано по друг начин – такава бленда нямат много телефони и е нещо, което може да срещнете често при полупрофесионални и професионални апарати.

LG G4 Picture 4

Нововъведенията в камерата продължават с новия 1/2.6″ сензор и OIS 2.0, който дава до 2 градуса ъгъл на движение и работи по трите оси. LG G4 предлага и първия Color Spectrum Sensor (RGB + IR), който помага за автоматично настройване на температура и цветовете. Вече имаме и ръчен режим, който предлага опции за контрол над баланс на бялото, експонацията, ISO, скорост на затвора и температурата. Телефонът ще може да снима и в RAW файлове, което до този момент бе бонус, с който само моделите Lumia можеха да се похвалят. С новия G4 ще можете дори да настройвате фокуса ръчно, като всичко това ще ви позволи да направите някои нощни снимки по метода „рисуване със светлина“, за който сме ви разказвали и преди.

Флагманът идва и с 8МР предна камера и възможност за снимки чрез жестове, която видяхме и в LG G3. Освен това, тя предлага и Gesture Interval Shot – функция, която прави 4 кадъра през 2 секунди, за да изберете най-доброто селфи. Quick shot пък е опция, от която може да се възползвате, когато трябва да направите наистина скоростна снимка, използвайки бутона на гърба. За финал, LG G4 може да прави и 4K видео запис.

И така, сега ако ме попитате какво може да правите с подобна камера, мисля че най-точният начин да ви отговоря е с това видео:

Телефонът предлага изключително много възможности да експериментирате и правите неща с полупрофесионален апарат. Не е нещо ново в телефон, което да не сме виждали до ден днешен, но е промяна за LG и макар простотата да си остава търсена функция в мобилните телефони, за някои ръчните настройки може би ще са голям плюс. За съжаление няма да намерите ръчни настройки при видео режима, но и така виждате сами, че с малко повече практика може да постигнете наистина забележителни резултати. Снимането с мобилни телефони има своите ограничения, но все повече и повече започва да става популярно и то не само в света на обикновените потребители, но и при професионалистите.