Lenovo отново искаха да изпъкнат с нещо по нестандартно в света на смартфоните и представиха своя нов модел Lenovo Vibe S1. С впечатляващ външен вид, комбиниращ водещите марки в бранша, този телефон може да се окаже подходящ за вас. Телефонът има няколко силни страни, но това на което залагат от Lenovo е интересната предна selfie камера, която всъщност е double selfie и за това може да ви подскаже името Vibe S = Selfie.

Дизайн и дисплей

Този модел на Lenovo е комбинация от трите топ марки в момента, като от всеки е взето по един важен акцент.

Lenovo Vibe S1 Picture 4

Vibe S има 5-инчов Full HD дисплей с доста приятни цветове. Успях да го тествам на дневна и нощна светлина и не открих никакви проблеми с работата. Принципно характеристиките му са идентични с този на Vibe Shot, за който ви разказах преди време. Производителят е  заложил отново на Gorilla Glass 3 покритието, което предпазва екрана от следи, ако сте малко по-невнимателни при ползване.  

Lenovo Vibe S1 Picture 2Задната част на телефона е леко заоблена и е изработена от стъкло. Придаваща стил и премиум излъчване, извитата метална рамка обгръща целия корпус на телефона. Няма излишни копчета, всичко е изчистено и стандартно – бутон за включване от дясно, а над него са тези за увеличаване и намаляване на звука. Възможността за две SIM карти в един смартфон е изключително полезна, като дава възможност да се ползват различни оператори и по този начин спестявате средства за втори телефон. Слотът им се намира от лявата страна, а вторият слот, по желание на ползвателя, може да се ползва за microSD карта, която може да е до 128GB.

Телефона се предлага в 2 цвята – Pearl White, Midnight Blue. С размери от 143.3 x 70.8 x 7.8 и тегло от 132 г, той е по-малък от Nexus 5X и определено изглежда доста по-стилен от него, освен ако не държите да имате пластмасов телефон, което също има своите предимства.

Lenovo Vibe S1 Picture 3

Интерфейс и софтуер

Lenovo отново са заложили на своя по нестандартен интерфейс, като в момента телефонът е с Android Lollipop 5.0 и няма информация, каква възможност ще имаме да ъпдейтнем в последствие. Менюто е абсолютно идентично с това на Vibe Shot и всички функции са запазени: възможност да изберете от няколко различни теми, зададени от Lenovo, плюс възможност за изтегляне на допълнителни приложения, за да добавят още раздвиженост и индивидуалност на потребителя. Единственото, което е малко негативно в случая е, че може да доведе до едно леко объркване при търсене в менюто, преди да сте свикнали с по-различната визия на иконите.

Lenovo Vibe S1 Picture 6В настройките присъства отново опцията за управление на достъпа на всяко едно приложение до личните ви данни, а днес все повече потребители искат да запазят личната си неприкосновеност. SHAREit е приложението пък, което ви позволява бързо да споделяте файлове безжично между компютри и смартфони, без да са необходими Wi-Fi връзки или каквото и да е. SYNCit пък ви дава възможност да архивирате и възстановявате контакти, SMS-и и регистри на повиквания. Освен всичко това, моделът поддържа и така чаканата за масовите потребители LTE (4G мрежа). Vibe S1 предлага скорост на теглене до 150 Mbps, помагайки на уебсайтовете, приложенията и игрите да достигнат пълния си потенциал.

1 коментар

Comments are closed.