Интерфейс и софтуер

 

 

Харесва ми, че от Huawei освен по външния вид, са вложили усилия и в интерфейса на телефона. Техният Emotion UI 3.1 е изчистен, удобен и бърз. Всички икони са разпределени по различните прозорци, т.е. няма да имате отделно меню с приложенията, а ще трябва да си ги категоризирате в папки. Лично на мен така ми харесва доста повече, но пък ако на някого не му допада, винаги може да си изтегли допълнителен лаунчер. Възможните прозорци са 9 на брой и ако не са ви достатъчни, ще можете да променяте изгледа на иконите на един ред – 4х5, 5х4 и 5х5.

Huawei P8 Picture 3На много от вас интерфейсът ще се стори доста познат, особено менюто с настройките и тогъл менюто при заключен екран. [rquote]всеки мой познат го хареса и се учудваше, когато казвах кой е производителят[/rquote]Да, като цяло менюто на Huawei P8 прилича много на това на устройствата с iOS, като това се среща доста често и при други устройства. Някои от вас може би няма да са много доволни, но лично за мен от потребителска гледна точка няма значение кой от кого „преписва“, стига крайният резултат да бъде хубав, приятен и удобен за ползване.

Една от полезните функции на EMUI 3.1 е Knuckle Sense. На практика ползвате пръстите си, за да направите скрийншот. Има два начина – единият е с двойно почукване по екрана, с който ще „снимате“ целия екран, а другият е чрез въртеливо движение, чрез което ще „снимате“ само желаната от вас част на дисплея.

Интересна функция е, че при двойно натискане на бутона за намаляването на звука, P8 автоматично включва камерата и прави снимка. В същото време ви показва времено, за което тя е заснета. От всичките ми опити най-добрият резултат, който постигнах, беше точно 1 секунда. За мен това опреледно е фукнция, която бих ползвал и би била полезна в много ситуации.

Интересното, което ми се случи е, че всеки мой познат го хареса и се учудваше, когато казвах кой е производителят и каква е цената му. Определено P8 хваща окото и след като го поцъкате малко, ви оставя едно приятно чувство