Ревю на Huawei Mate S

0

Мина известно време откакто Huawei представиха своя най-нов флагман, практически втория такъв за тази година. След като много хора се зарадваха на Huawei P8, време е да видим как ще реагират на новото попълнение в семейството, а именно – Mate S. След като прекарах известно време със смартфона, днес съм тук за да ви разкажа как се справя той, с какво ме впечатли и с какво не чак толкова. Няма нужда да се бавим, така че нека да започваме!

Дизайн и външен вид

 

По дрехите посрещат, както се казва в една популярна поговорка. И тук това важи с пълна сила. Huawei Mate S примамва с изчистен, изцяло метален дизайн, който, да си призная, страшно много ме впечатли. Едно от нещата, които много хора споменават, е че дизайнът на смартфона много напомня този на HTC One моделите. Не изключвам приликата, но в крайна сметка не можем да не отбележим, че ако ще си говорим за подобен външен вид между телефоните в днешно време, има и други марки, които може да се каже че “заимстват”. Но нека си говорим за флагмана на Huawei и да оставим останалите намира.

Huawei Mate S Picture 3

Дизайнът е изчистен и минималистичен, като предната част е изцяло заета от AMOLED дисплей с Gorilla Glass покритие. Странична рамка почти липсва, което прави Mate S по-малък от голяма част от останалите смартфони с 5.5-инчов дисплей. Аз съм от хората с по-малки ръце и въпреки това ми беше много удобно да го ползвам. Не съм изпитвал никакви трудности при писане на клавиатурата или пък боравене с една ръка. Задната част на телефона пък е леко заоблена, което придава изтънченост и още повече удобство. Няма нужда да споменаваме, че корпусът е капсолован, а едно друго нещо си струва редовете – запазената вече от предния модел Mate 7 марка на Huawei, а именно сензорът за пръстови отпечатъци, който се намира на задния панел. Странно, признавам, но в никакъв случай дразнещо. Разположението на камерата също е чудесно, пренебрегвайки това че и тук тя се подава с около милиметър навън.

Когато говорим за размерите на Huawei Mate S, неговата дебелина от само 7,2 милиметра (ръбовете достигат до 2,65 милиметра) си е чисто предимство – това помага на флагмана да бъде лек въпреки големината си.