Случвало ли ви се е да сте навън и да останете без батерия във вашия смартфон? Няма къде да го заредите, а и да имахте – няма с какво; кабелът ви е останал вкъщи и се чувствате безпомощни. За щастие, вече не е необходимо тези неща да се случват, защото много производители започнаха да обръщат внимание и на външните батерии, т.нар. пауър банки (power banks). Пазарът буквално е залят от батерии на Anker, Samsung и други, а наскоро Xiaomi представиха много бюджетни решения с голям капацитет.

Днес обаче ще си говорим за нещо по-различно. Това, което ще ви представя, е най-новият модел преносима батерия за зареждане на устройства от TP-LINK. Това е TP-LINK PB50 и е тук да задоволи всичките ви батерийни нужди.

TP-LINK PB50 е с капацитет от цели 10 000 mAh, с която можете да сте сигурни, че няма да останете без заряд където и да сте. Характеристиките ѝ включват два USB изхода, опции за сигурност при зареждане, Smart Charging, до 500 цикъла на разреждане и съвместимост с почти всички устройства, които имат USB вход. Но какво от това? Какво повече можете да намерите в батерията от TP-LINK, което да го няма при другите производители?

Литиево-полимерни клетки от LG с нано-керамично покритие

PB50 е изградена от висококачествени литиево-полимерни клетки, произведени от LG. Освен това, те са покрити със специален порест материал и нано-керамика, които улесняват вентилацията, предпазват от късо съединение и загряване. Не е необходимо да се притеснявате и от неща като презареждане и пренатоварване – TP-LINK са се погрижили за това благодарение на микрочип, който също разпознава устройството, включено в батерията, така че да му подаде възможно най-оптималния поток. И като говорим за ток – важно е да отбележим, че TP-LINK PB50 предоставя два USB изхода, един при ток от един ампер и един при два ампера. Така можете да зареждате устройството си според нуждите и капацитета на неговата батерия, като Quick Charge при 2A също се поддържа. Самата външна батерия пък се зарежда при 2A през Micro USB 2.0 вход.

На външен вид PB50 изглежда много приятно. Размерите на батерията са 139,7 х 78,9 х 19,3 милиметра и тежи малко над 280 грама. Изградена е изцяло от пластмаса, но това в никакъв случай не е минус – честно казано, ако беше от метал, щеше неминуемо да загрява. Черният цвят на панела е нарушен единствено от четири зелени светлини за нивото на заряда, които светят само ако натиснете страничния бутон, или по време на зареждане. Самият материал пък е удобен и не се хлъзга в ръката.

TP-Link-battery-picture-1

Ето и пълните спецификации на TP-LINK PB50:

 • Капацитет: 10 000 mAh
 • Входно напрежение: 5V / 2A
 • Изходно напрежение: 5V / 1A и 5V / 2A
 • Индикатор за нивото на батерията: 4 LED светлини
 • Съвместимост: почти всички USB-захранвани устройства
 • Размери: 139,7 х 78,9 х 19,3 мм
 • Маса: 281,3 грама
 • Тип на батерията: литиево-полимерна
 • Портове: 2 х USB 2.0 (5V / 1A и 5V / 2A)
 • Зареждане (по документи): 9 часа 32 минути при 1A и 6 часа 8 минути при 2A
 • Съдържание на пакета: TP-LINK PB50, Micro USB кабел, ръководство, платнена кесия

И така… Какво мисля за TP-LINK PB50? Ето какво…

1 коментар

 1. Дизайнът на TP-LINK PB50 е уникален.Устройството ми дава сигурност и спокойствие а капацитетът на батерията от 500 цикъла на зареждане я прави идеалната батерия.Мисля че TP-LINK PB50 е точната батерия от която имам нужда!Няма да нося 5 зарядни а когато ги забравя да се ядосвам и да се чувствам безпомощен,още повече че съм студент и при честите пътувания ще ми върши идеална работа.

Comments are closed.