В настоящото ревю ще разгледаме небезизвестната държава от балканския полуостров (съседка е на Турция, Гърция, Сърбия, Македония и Румъния), която наричаме България. Да, знам, че живеем в нея, но все по-често си представям, че говоря за България от далечно разстояние. Защо така? Ами лесно е – и аз, и много други, мислим да напуснем България, да се спасим, да намерим нови хоризонти, които не се откриват пред нас в родината ни, в нашето красиво парче земя, което е попито с кръвта на много поколения българи, които са се жертвали за нашата свобода и право да сме горди и независими като нация. След като уточних на какво правя ревю, ще започна с Дизайн и външен вид, както сме свикнали в Smart News.

Дизайн и Външен вид

Белоградчишки скали

Размерите на ревюираната от мен държава са следните: над 2245 км е граничната линия на България. В нея се намира компактното тяло, което е с площ около 111 000 квадратни километра (като всеки модерен българин, благодаря на Wikipedia за цифричката). Както сами виждаме, спазват се всички модерни размери, а именно джобните. Дали да приемем тези малки размери за напредък спрямо предни версии ще оставя на вас да решите като свободни потребители. Аз лично харесвам една от предните версии, която беше с малко по-голям размер, на няколко морета, може и да сте виждали снимки в интернет пространството. Ето една от „България: Версия Иван Асен“

ivan_asen_karta

Други важни елементи от дизайна са великолепни гори, които биват сечени и разпродавани без последствия. Невероятни езера и язовири, които биват разпродавани и занемарявани, като тук идва и един от проблемите, че нерядко има наводнения в тези райони поради нестопанисването на язовири и стените им. Няма как да не спомена и това, че зимните курорти на държавата България стават все по-предпочитана дестинация за модерните европейци – ниски цени, страхотна природа и работната ръка е 7 пъти по-ниско платена. Как да не дойде някой германец да си изхарчи седмичната заплата за 30-дневна почивка в Българистан, простете България! Градовете, които не се казват София, са занемарени, въпреки че опитите на Варна и Пловдив са похвални. Е, да, намериха се млади и съвестни будни българи, които показват, че е добре да се аутсорсва международен бизнес в тези градове. Евтина е работната ръка, но качествена. Програмисти, маркетолози и дизайнери успяват да постигат много въпреки славата на страната, която и до днес е на малка, бедна държавица, в която се говори на руски (поне така си мислят някои мои приятели от Щатите, нека тази оценка се приеме като субективна). Колкото и да искам да бъда напълно запознат с ревюираната от мен държава, няма как да ви разкажа повече за някои части от нея, тъй като не съм бил на Седемте рилски езера, които се смятат за уникални, но пък ще ви кажа, че Белоградчишките скали са великолепни, а Черноморието ни е уникално. Като споменаваме Черноморието, си изяснявам защо се мисли, че се говори на руски в България. Северът е закупен от руснаци, а югът бива закупен. На плажовете (ако останат такива и не ги застроят) има и много красиви рускини, вижте техни снимки в ревюто на Samsung Galaxy K Zoom, с който наснимах примери преди време.

Хардуер и ресурси

Има над 7 милиона граждани, които се грижат да не се спъва развитието на тази малка държава. Редица фактори обаче се грижат за слабата функционалност, бързина на работа, ефективност и други подобни фактори в промишлеността. Шуробаджанащината е един от основните методи, по които функционира организацията на най-ценния ресурс – хората.

Всички качествени ресурси не биват използвани от народа, а стават част от корупционни схеми и разбира се, стават цифрички в банковата схема на единици със съмнително минало и по-съмнително настояще и бъдеще. Да, тези хора са ясни, всички ги знаят, помещават една много хубава сграда, която преди няколко години бе под обсада, и то баш по това време на годината, но това е част от следващата част, която ще ревюирам.

парламентът

Операционна система

Наскоро българите избраха да върнат стара, добре позната операционна система. Да, признавам, че и аз самият харесвах именно тази версия преди няколко години, но определено смятам, че имаме нужда от нова. Всички знаем, че ъпгрейдът, а не даунгрейдът решава проблемите и бъговете. Да, няколко бъга бяха отстранени, но разбира се, се появиха други.

Плюсове и минуси на операционната система:

+ Искра Фидосова вече не я дават по телевизията благодарение на едно тИфтерче.

+ Прокуратурата започна да се оглежда и през двете си рамене, явно някой дебне за лоши чичковци, които досега са ползвали прокуратурата като агенция за корпоративна сигурност и интереси.

+ Вдигнаха заплатите с 20 пари, но смятат скоро с още 20 да ги вдигнат.

+ Някак си по-симпатичен стана премиерът, след като стана зависим от партии, които нямат идея какво правят.

+ Сестрата на премиера е лекарка и в нейната болница ще има по-малък шанс да умрете, ако се разболеете. Ако има други роднини на ББ в друга болница, и тя става.

– Няма минуси, разбира се, щом ние сме си го избрали сами.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Както всичко друго, което сме ревюирали, и тук имаме проблеми, но и хубави неща. Най-добре е всеки потребител сам да разцъка и да си прецени, затова оставям на вас да си направите изводите.

Моята крайна оценка на България е 3/10, като се надявам да се вдига нагоре.

Моят въпрос към вас е… има ли светлина в тунела за България?

Българското знаме в тунел

 

Сподели
Предишна страницаFacebook придоби стартъпа QuickFite Networks
Следваща страницаНай-интересните новини от седмицата на CES 2015
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.