Wear

Потребителите, които притежават iPhone, но искат да си закупят носим аксесоар с Android Wear, нямат голям късмет. Google преди време намекна, че ще има съвместимост с iOS, но тези, които са нетърпеливи, ще се радват да научат, че известен Android разработчик откри начин двете устройства да работят заедно. MohammadAG, който може би е познат на повечето от вас, публикува видео, на което се вижда как Moto360 получава известия от iPhone 6.

Виж още: Това е Samsung Galaxy S6

Той е използвал същия начин, както при Pebble и iPhone – чрез Apple Notification Center Service (ANCS), вградена функция в iOS 7 или по-новите версии, която се свързва чрез Bluetooth, за да предаде известията от iPhone на устройства като умните часовници. С приложение, инсталирано на Moto360, MohammadAG e успял да направи така, че Android Wear да получава тези известия.

Във видеото по-долу може да видите демото, но за съжаление Apple Notification Center Service работи само с текстови съобщения, с което реално не може да използвате умния часовник с пълния му потенциал. Android Wear разчита на Android устройство, за да предлага много повече възможности, освен известия. Въпреки това е добре да се знае, че все пак не е невъзможно iPhone да работи с Android Wear. Ако сте заинтересовани от разработката, MohammadAG казва, че скоро може да пусне допълнителното приложение онлайн.