HTC-One-M9+

От началото на март вниманието на феновете на HTC е насочено основно към последния флагман One M9, но се очаква тайванската компания да представи още един смартфон – One M9+ или познат още като One M9 Plus. До момента се знае, че това ще е по-голяма версия на M9 с Quad HD дисплей и сензор за пръстови отпечатъци.

Виж още: Какво всъщност е Internet of Things

Познатият ни вече @OnLeaks публикува в Twitter още подробности за така спекулираното устройствo, разкаривайки големината на екрана и размерите на самия M9+. Според него от HTC са се спрели на 5.2-инчов дисплей с резолюция от 1440 x 2560 пиксела, което означава, че може да получим гъстота на пикселите 565 ppi.

По-големият брат на M9 ще запази дизайнерския език на серията, но ще е с размери 150.9 x 72.5 x 10.15 мм. За характеристиките знаем още, че ще включват 8-ядрен Snapdragon/MediaTek процесор (в зависимост от региона), 3GB  RAM, 32GB вградена памет, 2,840 mAh батерия, 20.7-мегапикселова основна и 4-мегапикселова предна камера. Тази информация не е потвърдена официално, така че я приемете с доза недоверие. Очакваме скоро HTC да разкрие повече подробности, ако One M9+ наистина съществува.