Exposure
Picture Credit: N.Nikolov

След Instagram, Flikr, Tumblr и всички облачни услуги дойде времето на пазара да се появи още едно място, на което да можем да споделяме своите снимки. Както знаете, повечето подобни платформи имат свои особености. При едни можете да добавяте ефекти, други ви компресират и кропват снимките, трети имат някакви свои характерни черти и т.н. Платформата, за която ще ви разкажа днес също има нещо по-специално в себе си, което я отличава от останалите.

[cquote]Представям ви Exposure[/cquote]

Exposure наподобява онлайн блогинг платформа за снимки. Това, което я отличава от останалите, е възможността да добавяте надписи на всяка снимка. По този начин на практика можете да разкажете историята, стояща зад всеки кадър, което е супер яко. Дори създателите на Exposure Люк Биърд и Кайл Брагър я наричат „разкази“. За да се възползвате от Exposure, трябва да си направите регистрация и след това е достатъчно само да завлачите снимката в браузъра. Оттук ви остава да добавите заглавие и текст под него с помощта на WYSIWYG редактора, като те ще се показват с доста красив шрифт.

Exposure е изключително приятна и най-вече лесна за ползване услуга. Точно това е и идеята на създателите ѝ – да може да съхранявате и споделяте снимките си в една приятна среда, предлагаща удобство и стил, които няма да намерите никъде другаде. [rquote]Цената няма да се хареса на всеки[/rquote]В същото време да може да кажете нещо повече с всяко едно изображение, да споделите мисли или чувства от преживяното. Като всяка нова услуга и тази има своите недостатъци и тук, поне в моите очи, има един налицè. Това не е нищо друго, а цената. В момента, в който си направите регистрация, вие може да споделите до три снимки безплатно. След това, ако искате да качвате още снимки, трябва да си платите месечна такса, която се равнява на 9$. Това определено е немалка сума имайки предвид, че повечето облачни услуги предлагат доста безплатно място. Във Flikr и Tumblr също не се плаща.

На този етап това са условията и не се знае дали цената ще падне или въобще ще има промяна. В стремежа си да направят една фотографски-базирана платформа за разказване на истории, хора като Люк Биърд определено трябва да помислят сериозно върху конкурентоспособността на Exposure и да създадат по-достъпни методи за ползване на услугата