Кой не би искал да полети в космоса или поне да посети Международната космическа станция? Огромният кораб се намира в състояние на свободно падане, или орбита около Земята, на разстояние приблизително 410 километра от повърхността. Целогодишно там астронавти на NASA, Европейската космическа агенция (ESA), Руската космическа агенция (Roscosmos), Японска агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) и други работят, за да тласкат човешкото познание напред.

За да можете поне да видите в какви условия работят астронавтите, от ESA са подготвили невероятно интересно видео, благодарение на което всички ние можем “да се разходим” около и в Космическата станция. За да можете да го изпитате най-пълноценно е добре да имате 3D очила.

Във видеото ще можете да се разходите в безтегловност докато разказвач ви дава повече информация за всеки един модул на ISS. Клипът е около 13 минути, така че се подгответе за едно голямо пътешествие.

international-space-stationИзграждането на Международната космическа станция започва през 1998 година с изстрелването на модула Unity, към който по-късно биват сглобени останалите части. Голямата колкото футболен стадион станция е в орбита вече повече от 17 години, като на борда ѝ има астронавти перманентно от 15 години насам. Разберете повече във видеото по-горе.