Първото за България международно състезание за 5 – инчови дронове на закрито – DroneARENA @ Inter Drone Expo 2022 – се проведе успешно в рамките на първото на Балканите международно изложение за дронове Inter Drone Expo 2022. Победителите в надпреварата са както следва:

1/ Антони Георгиев от София – 141 обиколки

2/ Младен Богоев от София – 136 обиколки

3/ Александър Даскалов от София – 130 обиколки.

Организатори на събитието са Асоциация Обединено Дрон Общество, Steldi Air, Българска Федерация по Авиомоделизъм – BAF, Клуб DroneXtreme ( София ), Камбаните Дрон Клуб – София, Клуб AltairFPV (Габрово), DCV – Дрон Клуб Варна, Дрон Клуб Пловдив, в рамките на международния проект Drone ARENA.

„Провеждането на първото на Балканите дрон изложение и събирането на толкова реномирани компании и организации на едно място показва огромния потенциал на дроновете за икономиката, публичния сектор и за обществото ни като цяло. Регулациите в сектора вече съществуват и бизнесът постепенно осъзнава възможностите на този технологичен сегмент. А организирането на първото у нас състезание за 5 – инчови дронове на закрито е доказателство, че дрон спортовете ще бъдат важна част от развитието на сектора“ – заяви Антон Пулийски, Председател на Асоциация “Обединено Дрон Общество” и основател и управляващ “Drones & AI LABs”.

Сподели
Предишна страницаvivo пуска Funtouch OS 13, базирана на Android 13
Следваща страницаНов безжичен разширител от Tenda
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.