iPhone-6S-Touch-ID

iPhone 6S и 6S Plus са тук, чисто нови и готови да глътнат и последната ви стотинка, но преди да решите дали да ги купите може би е редно да се запознаете с някои от последните сигнали за проблеми с двата флагмана. Принципно не е изненада, че нови модели, било то и тези на Apple, имат проблеми. В първите партиди такива се срещат всяка година, но няма как да ги подминем.

Според най-пресните сигнали от потребителите, iPhone 6S страда от загряване на Home/Touch ID бутона. Все още не е ясно защо се получава, но решението тук е да ресетнете телефона чрез натискане и задържане на Power + Home за 10 секунди.

Друг проблем са спонтанните изключвания, въпреки факта, че батерията все още има заряд. За момента решението е просто да го включите пак.

Проблемите продължават с работата на говорителя при iPhone 6S и 6S Plus. Според някои оплаквания, той страда от изкривяване на звука, а на моменти дори от прекалено силен звук при нотификации, което буквално съсипвало говорителя. От една страна това може да е софтуерен проблем, който да е в следствие на бъг при прехвърлянето на бекъп от стар iPhone. От друга страна може би говорителят на iPhone 6S и 6S Plus просто е по-некачествен.

3D Touch функцията също има бъгове, изразяващи се в това, че Safari отказва да отвори уеб връзки при стандартно натискане. Ресетването на телефона тук отново е временното решение, което повечето хора съветват да се предприеме.

До този момент няма отговор от Apple, но познавайки ги как работят, може скоро да очакваме ъпдейт или подмяна на дефектните бройки. Все още у нас този телефон не може да се намери лесно и няма как да споделим какво е положението тук, но при налични данни ще ви уведомим.