Първата Звезда на смъртта бива унищожена благодарение на това, че плановете за построяването ѝ биват откраднати и предоставени на Съпротивата. Но кой точно стои зад всичко това? Ще разберем този декември, когато на голям екран дебютира следващият филм от вселената на „Междузвездни войни“ – това е „Rogue One: A Star Wars Story“.

А ето че през уикенда се появи и първият официален трейлър за продукцията. В него виждаме малко повече от това, което можем да очакваме в края на годината. Главната героиня е в лицето на номинираната за Оскар Фелисити Джоунс. Изглежда тя е някакъв престъпник, който бива нает да свърши мръсната работа, а именно – да се добере до плановете на Звездата на смъртта. Ще ѝ помогнат няколко интересни персонажа, между които тези, изиграни от Диего Луна („Терминалът“), Мадс Микелсен („Казино Роял“), Форест Уитакър („Взвод“) и Алан Тудик („Серенити“) в ролята на дроида K-2SO.

Да, ще видим и Дарт Вейдър и да, той ще бъде озвучен от Джеймс Ърл Джоунс! „Rogue One“ се очаква по кината на 16 декември тази година. Режисьор е Гарет Едуардс („Годзила“).