G3

Колегите от GSMArena са успяли да се сдобият с първите висококачествени изображения на LG G3 благодарение на анонимен източник. Снимките показват устройството в популярния напоследък златист цвят. Освен снимките от медията са се сдобили и с интересна информация около новите възможности на G3.

Както може да се предполага много от основните нововъведения са свързани с камерата на устройството. Сензорът е 13 мегапиксела, с възможност за заснемане на видео в 4К резолюция и подобрена технология за стабилизиране на изображението (OIS+).  Елементът, който стана повод за много спекулации, разположен от лявата страна на камерата, всъщност не е втора светкавица или инфрачервен порт. Според информацията тук става дума за лазарен сензор, който ще позволи на G3 да заснема по-добри нощни снимки.

G3_1

 

Предната камера пък има нови софтуерни възможности. Потребителите ще могат да заснемат така популярното селфи чрез пляскане с ръце или щракане с пръсти. Камерата ще може да се управлява и чрез гласови команди. Както писахме по-рано днес, LG G3 ще има 5.5 инчов дисплей с QHD резолюция (2560 x 1440 пиксела) и 534ppi гъстота на пикселите. Рамката от двете страни на дисплея е изключително тънка, като по-подробни тестове ще покажат дали нама да счупи и рекорд по този показател.

LG са променили и дизайна на бутоните разположени на гърба на устройството, като сега изглеждат доста по-елегантно. Останлите характеристики на G3 са процесор Snapdragon 801 с 3GB оперативна и 32GB вътрешна памет, с поддръжка за microSD карти. Батерията запазва размера си спрямо G2 и има капацитет от 3000 mAh. Според последните слухове устройство може и да има устойчивост срещу прах и вода, макар че този информатор не го потвърждава.

Официалното събитие, на което LG ще обяви G3, е насрочено за 27 май.