Отдавна слушаме за Project Tango. Идеята на Google да ни покаже смартфони, които могат да заснемат 3D пространството около нас и да го използват виртуално не е от вчера. Миналата година също така слушахме, че най-вероятно през 2016 ще видим първия такъв смартфон. На Consumer Electronics Show вчера, това се потвърди, след като Google и Lenovo излязоха на сцена и споделиха – първият смартфон Project Tango ще се появи на пазара през лятото на тази година и ще бъде произведен от Lenovo.

Google описва проекта си така: „Разработчиците на приложения могат да превърнат дома ви в игра, или да създадат магически прозорец към виртуални и аугментирани среди. Устройствата с Project Tango ще разпознават местата, на които вече са били, като хола ви, офиса, или публични пространства. За разлика от GPS, Project Tango работи и на закрито…“

Google и Lenovo канят разработчиците да подадат своята идея за Project Tango съдържание. Най-добрата от всички тях не само ще получи финансиране, ами и ще бъде преинсталирана на всички първи смартфони с технологията, когато те излязат през лятото.

Нямаме търпение!