Докато Google се готви да пусне Pixel и Pixel XL, друг смартфон с тяхна технология ще се появи на пазара съвсем скоро. Lenovo Phab 2 Pro, който беше представен през юни тази година, най-накрая ще излезе в продажба. Както може би помните, това е първият смартфон на света с технологията Project Tango.

Phab 2 Pro и неговата мощна камера могат да сканират пространството около себе си и така да създават аугментиран вариант на реалността. По този начин имате възможност да използвате устройството не само за гейминг забавления, а и за да проверите например как би стояло ново легло в стаята ви.

Пускането на Lenovo Phab 2 Pro на пазара трябваше да се случи през лятото, но това бе изместено за есента. Сега вече официално знаем, че в САЩ той ще се продава от ноември. Това обяви през CNET вицепрезидентът, отговарящ за виртуалната реалност в Google Клей Бавор.

Важно е да отбележим, че Phab 2 Pro не е VR смартфон и не поддържа Daydream View. Той създава образи във аугментирана реалност, но по думите на Бавор някой ден няма да има нужда да избираме, когато ще има устройство, поддържащо и двете технологии. Това обаче не изглежда да е съвсем скоро.

Lenovo Phab 2 Pro излиза на пазара в САЩ през ноември и ще струва сравнително скромните 499 долара. Не е ясно още къде другаде по света ще се продава той, но очакваме и такава информация по-късно.