nexus 5

Промяна в плана или грешно разтълкуван слух? Сутринта се разчу поредната спекулация около датата на представяне на Nexus 5 иAndroid 4.4 KitKat Базирана на догадки, по повод един пост в Google +, тя твърдеше, че събитието ще се състои на 18 октомври. Препратката “Everybody dance now!” бе разтълкувана като първоначалната дата на пускане на парчето 18 октомври 1990. Оказва се обаче, че има и друг начин да се разтълкува това послание.

Групата “C + C Music Factory”, чийто хит е цитиран първоначално, се е казвала “28- Crew Street”, което съответно ни навежда на мисълта, че датата може би е 28 октомври. Има и още доводи в полза на това. Днешният тийзър на страницата на KitKat гласи: “This is it”.

Тази препратка ни води към заглавието на един филм, посветен на Майкъл Джаксън, чиято премиера пък се е състояла на 28 октомври. Съвпадение ли е това? Третият и значително по-сериозен довод в полза на по-късната дата е миналогодишното представяне на Nexus 4, което беше с дата 29 октомври.

Много и различни спекулации и като че ли всяка има своя резон, но не ви ли писна да ни разиграват? Не е ли време вече да получим нещо официално, вместо слухове и догадки?