apple watch
Agence France-Presse/Getty Images

Apple е поръчала на азиатските си доставчици за първото тримечие 5-6 милиона бройки от трите модела на умния часовник Apple Watch, съобщава Wall Street Journal, цитирайки източници, запознати със случая. Тайванската Quanta Computer Inc е започнала масовото производство на устройството по-рано тази година, за да бъде готова с пускането му на пазара през април.

Виж още: Google Play Music за iOS вече е налично и за iPad

Половинатa от тази поръчка е за Apple Watch Sport, който е и най-евтината версия от всички предлагани (349 долара). Вторият модел, Apple Watch, се очаква да достигне до 1/3 от продукцията, казва източникът на WSJ. Поръчката за най-скъпия вариант, Apple Watch Edition, е сравнително малко за това тримесечие, но Apple планира всеки месец неговото производството да е повече от 1 милион бройки. Анализаторите смятат, че търсеното на умния часовник ще бъде доста голямо, особено в Китай, където американската компанията е все по-предпочитана от потребителите.

Apple планирa производството на базата на прогнозите за търсене на новия продукт, така че може бързо да ги промени, ако продажбите са различни от очакваното. Смята се, че носимото устройство на американците ще изпревари предложенията на Samsung, LG, Sony и Motorola. Миналата седмица Canalys публикува данни, че за последните 6 месеца на 2014 г. са изпратени само 720 000 носими устройства с операционната система Android Wear.

Аpple е отказала да коментира слухове или спекулации.