Следващият iPhone се предполага, че ще изглежда като този в средата

Според Twitter потребителят Benjamin Geskin (@venyageskin1), Apple са стартирали масовото производство на iPhone 8 (или iPhone X, ако в крайна сметка така бъде кръстено устройството) по-рано тази седмица. Очаква се компанията да предостави близо 80 милиона панела за новия OLED iPhone само до края на 2017 година.

Интересно е да се отбележи, че Geskin сподели и предполагаеми графики на дизайна както за iPhone 8, така и за ъпгрейднатите версии от миналата година, които ще са с имената iPhone 7s и iPhone 7s Plus. На първия скрийншот по-долу виждате задния панел на iPhone 8 такъв, какъвто го познаваме – с вертикално разположена камера.

apple-iphone-8-design-screenshotСледващото изображение показва двойната камера на iPhone 7s Plus, или поне така смятаме. Отново става въпрос за скрийншот и не можем да сме сигурни за достоверността на изображенията.

apple-iphone-7s-plus-design-screenshotПо-рано тази седмица ви показахме последните изтекли рендери на iPhone 8 (най-горе), сравнен с познатите ни дизайни на iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Ясно видими са изключително тънките безели и липсата на Home бутон. Тъй като вече знаем, че Touch ID със сигурност няма да се намира на гърба на новия iPhone, можем да приемем, че той ще бъде интегриран в дисплея. Разбира се, можем само да се надяваме тези планове да не спънат Apple в разработката на тази технология.

iPhone 8 ще има сензори за разпознаване на лице и сканиране на ретината, които също можем да предположим се виждат на интересните рендери. Очаква се големината на дисплея да е 5.8 инча, но самият смартфон да не е кой знае колко по-голям от текущия 4.7-инчов модел, точно благодарение на тънките безели.

Е, сега остава да чакаме до изтичането на следващата по-подробна информация, или до премиерата на iPhone 8.