DJI-MFT

Дроновете станаха много популярно средство за фотография и видеография. Те са достъпни и дават възможност на творческите личности да изразят по-добре своето изкуство. Един от най-известните производители DJI взе решителната стъпка да се съюзи с голяма част от производителите на фотоапарати и видео камери чрез официалното си членство в алианса на Micro Four Thirds. Това е една от най-популярните и богати по отношение на обективи и апарати съвременни безогледални системи, в които са част Olympus, Panasonic и Kodak.

Виж още: Apple ще продаде над 26 млн, умни часовника през 2015, смята анализатор от JP Morgan

Това е стратегически ход, защото при дроновете е от голямо значение теглото на носената апаратура. Micro Four Thirds обективите са качествени и доста по-леки, ако ги сравним с  конкурентите, предлагащи други безогледални системи. DJI може да представи модел, съвместим със системата, което е логичен следващ ход. Сделката е добра за компанията, защото при такава инвестиция е нужно да се избере подходящ партньор.

Micro Four Thirds е система, която споделя общи характеристики и вече е доста добре изградена. При нея имаме обективи, покриващи всякакви фокусни разстояния. Системата е с отворени характеристки, което означава, че всеки, работещ с нея няма нужда да се тревожи за проблеми със съвместимост. Например един Panasonic обектив ще работи идеално на Olympus или Kodak тяло.

Ще очакваме подробности покрай DJI в близко бъдеще. Това със сигурност не е случаен ход, а планирано действие. Най-вероятно те имат с какво да ни изненадат.