MacBook

Продажбите на MacBook устройства като цяло спадат бавно през цялата година. Сега обаче, анализатори предвиждат сериозен спад и има очевидна причина за това — потребителите чакат новите лаптопи от Apple и за това задържат покупките си за по-късен период.

Ако трябва да говорим в цифри, средно бива спряган спад от около 10% година за година — от миналогодишните 5,7% милиона продадени устройства за третото тримесечие, до 5,1 милиона за това през 2016. Според различни анализатори, продажбите за третата четвърт на текущата година ще бъдат някъде между 4,65 и 5,8 милиона (само две изследователски агенции предвиждат ръст в продажбите).

Интересно ще е да видим как ще започне четвъртото тримесечие за Apple след представяне на новите устройства. Много потлебители споделят, че ще закупят MacBook от новата серия, която предстои да видим. Иначе не сме виждали сериозни ъпдейти по Pro и Air моделите от известно време и това трябва да се промени този четвъртък, когато Apple се очаква да представи изцяло нов MacBook Pro. Той ще бъде с тъч панел вместо function бутони, Touch ID пауър бутон и USB Type-C. Air моделът ще получи малък ъпдей, а заедно с него и iMac десктоп машината.

Бъдете с нас в четвъртък, когато ще отразим събитието на Apple.