Въпреки спада на продажбите на iPhone през последната година, Apple продължава да бъде на топ позиции редом със своите конкуренти. Продажбите може и да спадат, но печалбите се увеличават особено сега в последната четвърт на годината.

Проучване направено от Business Daily показва, че от Купертино са грабнали внушителните 103.6% от всички печалби на смартфони през последното тримесечие.

Причината печалбата на Apple да надвишава обичайните 100 процента е, че други продавачи губят пари. Това води до натрупване на по-високи печалби, отколкото реално има в индустрията.

Сред другите големи производители, Samsung е доста далече от първото място, притежавайки само минималните 0.9% от пазарните печалби за това тримесечие. Това със сигурност не ви изненадва, като се има предвид какво се случва с реномето на компанията през последните няколко месеца.

Колкото до статистиката относно продадени единици, Samsung водят класацията с 21.7%, следвани от Apple и Huawei респективно с 13.2 и 9.7 процента.

Продаването на смартфони се е увеличило до 346 милиона единици през последната четвърт от 2016, което е с 2.1% повече от миналата година по същото време.

Като се има предвид, че Android има инсталиран на девет от 10 смартфона по света продадени в последния период от годината, печалбите на Apple изглеждат още по-впечатляващи.

Очевидно истерията покрай новите модели на iPhone никога няма да спре.