Докато голяма част от потребителите очакват с нетърпение официалната премиера на Windows 10, програмата за предварителен тест Insider Preview позволява безплатен даунлоуд. Оказа се, че и преди 29 юли, когато официално ще се обяви предварителната версия за финална, може да се изпробва бъдещата операционна система. Достъпът е възможен след регистрация в специализирания сайт. Ако имате Microsoft профил, тогава влизането е само на няколко клика разстояние.

Достъпни са ISO файлове, които могат лесно да се запишат на празен диск, за 64-битови и 32-битови платформи. В момента има готови образи на английски, китайски и португалски език.

Имайте предвид, че качените файлове са предварителни версии на Windows 10 Insider Preview, което означава, че в тях може да има бъгове и проблеми, които да пречат на безпроблемната ежедневна работа. Съветваме ви да сте внимателни и да обмислите дали наистина искате да експериментирате с тях.

Образите се инсталират както всяка друга операционна система, така че ще е нужна преинсталация на предишна система, ако сте ползвали такава. Препоръчва се да направите чиста инсталация, тоест изцяло да премахнете всякакви предишни операционни системи. Има възможност за ъпгрейд до Windows 10 Insider Preview, но така рискувате появата на несъвместимости, което прави работата неприятна.

По-напредналите потребители могат да изпробват предварителните версии във виртуална машина, което премахва риска от предизвикване на сериозен проблем на основната потребителска система.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS