Само четири месеца след премиерата на iOS 9, операционната система на Apple се сдоби с първия си jailbreak. Китайският тим Pangu е пуснал в мрежата софтуерен пакет за Windows, който да помогне за осъществяването на безжичен jailbreak. Трикът върши работа за устройства на Apple, работещи с iOS версии от 9.0 до 9.0.2.

Трябва да имате предвид, разбира се, че извършвайки jailbreak на своя iPhone, то вие ще направите операционната система по-нестабилна и ще я изложите на неофициален софтуер. Въпреки това, последователите на Pangu изявха радостта си от появата на jailbreak за най-новата версия на iOS и дори вече напълниха интернет с гайдове за това как да извършите процедурата.

Последният jailbreak все пак не е идеален и в него се намират бъгове (специално при функцията PreferenceLoader). Това е така, защото разработката е все още нова и предстои изчистване на кода. Въпреки това, феновете на jailbreak имат доверие на хората от Pangu, които са се доказали със сполучливи jailbreak-ове още от iOS 7 насам.