app store

Безплатните приложения в Apple App Store винаги са били маркирани с думата „FREE“, като това се отнася и за тези проложения, които имат опцията за вътрешна покупка. От днес те вече ще бъдат обозначени с бутона „GET“.

ВИЖ ОЩЕ: XIAOMI ИМА ПЛАНОВЕ ДА НАДМИНЕ APPLE И SAMSUNG

Този ход идва след натиск от страна на Европейския съюз и Федералната търговска комисия. Промяната е въведена само на територията на Европа и е налична както за мобилния, така и десктоп магазина на Apple. Няпомняме ви, че през юли тази година Google също беше принудена да направи такава промяна. Тя цели да предпази потребителите от неочаквани сметки, натрупани от на пръв поглед безплатно приложение.

app store

Европейската комисия даде подробни правила, насочени към разработчици и компании, като Apple и Google, които контролират двата най-големи пазара за мобилни приложения. Те имат за цел да се преборят с двусмислието и порочните практики, използвани при рекламиране на конкретни приложения и игри.

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТОВА ЕКСТРЕМНО ВИДЕО

Сподели
Предишна страницаXaiomi има планове да надмине Apple и Samsung
Следваща страницаИзтекоха скрийншоти на Tizen 2.3
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.