Themer-App

Потребителите, които бяха разочаровани, след като Themer беше свалено от Google Play Store поради оплакване на Apple за нарушаване на авторски права, сега могат да си отдъхнат, защото любимото им приложение отново е на разположение.

Themer позволява персонализиране на навигацията и потребителския интерфейс с лекота. Приложението се радва на над 1 милион изтегляния след своето пускане и предлага на потребителите над 200 различни теми, от които могат да избират.

Икони, използвани в темата Seven, се оказаха прекалено близки до тези на iOS 7 и станаха причина по-рано този месец адвокатите на Apple да изпратят жалба до Google. На 2 февруари Themer беше изтеглено от Google Play Store. Създателят му обясни, че използваните в нарушение на авторските права икони са отстранени веднага след получаване на предупреждението и са проведени разговори с юридическите представители на Apple. Екипът се е съобразил максимално бързо с предупреждението на Google и е подал насрещно известие за възстановяване на Themer.

Днес приложението Themer отново е достъпно в Google Play и всеки, който не го е пробвал може да направи това веднага.