Facebook въведе нови промени в приложенията си за iOS и Android, този път в таба с известията. С редизайна ще бъдат добавени помощни напомняния, под формата на карти, за деня, приятелите и други теми, базирани на вашите предпочитания и предишна дейност в социалната мрежа. Така, ако сте харесали някоя страница на даден отбор, например, вероятно ще видите карта за предстоящ мач.

Към момента на потребителите могат да бъдат показвани само 15 карти, но от Facebook заявиха, че по-голямата част от хората ще виждат между 5 и 7 от тях по всяко време. Идеята е да се предостави по-персонализирано изживяване, a потребителите да могат да настроят кои от картите да им бъдат изпратени. Разбира се, ще е налична и възможността тази опция напълно да се изключи.

FB-Notifications-Tab-Movies-640x480

В допълнение към базираните на интереси карти и новините от приятели, ще има и свързани с местоположението напомняния – като такива кога трябва да тръгнете, за да стигнете навреме за определено събитие, или кога ваш приятел е близо до локацията, на която трябва да се видите. Ще се предлага и информация за нови филми в близки до вас кина. За да се възползватe най-пълноценно от тази възможност, опцията за история на местоположението в приложението трябва да бъде активирана, като този път това няма да се отрази на живота на батерията на вашия смартфон, обещават от Facebook.

Новата актуализация ще бъде пусната постепенно към всички потребители през следващите седмици.