Официалното Twitter приложение за Android е добро, бързо и интуитивно. Но всички знаем, че понякога това не е достатъчно. Тогава се обръщаме към приложения от външни разработчици като TweetCaster и Plume. На хоризонта се появи ново приложение, което ще задоволи всички нужди на феновете на микроблогинг социалната мрежа.

Carbon е популярно Twitter приложение за Windows Phone и WebOS. Компанията Dots & Lines обяви, че приложението скоро ще пристигне в Google Play Store. Очаква се Carbon да е налично в магазина за приложения до края на месеца и по-точно – 22 юли.

Най-интересният факт покрай пускането на Android версията е, че Carbon ще е безплатно приложение, въпреки, че първоначалните планове на компанията не са били такива. Апликацията ще е безплатна “по принуда”, заради ограничения в Google Play Store. Google не позволяват на разработчици от Обединените Арабски Емирства да пускат платени приложения в магазина. Това ограничение е донесло дори негативно отношение към Android версията в екипа от разработчици, като те дори са планували да забавят умишлено апликацията. Разработчиците са се надявали Google да премахне това ограничение на последната си конференция, но това не се случи.

Въпреки това, Dots & Lines реши да предложи на Android феновете премиум приложение, без реклами, на символична цена – 0 долара.

Нямаме търпение да тестваме Carbon, когато излезе.

Вижте кратко представяне на alpha версията на приложението:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=BcloiEZa1iI]

Източник: The Verge